Деца от дом налетяха на заключен шкаф с хапчета, ей така, напук

Стоянка и Хатидже са поредните две деца от дом "Таню войвода", които попаднаха в полезрението на медиите. Този път поводът не е така скандален, както когато няколко техни каки обвиниха възпитатели, че са били държани под ключ в изолатора с дни, но пък и отново не е с положителен отенък.

Двете 11-годишни приятелки прекараха уикенда в болницата, след като в събота погълнаха хапчета, намерени в медицинския шкаф с лекарства. Незнайно защо, преди това задигнали ключа за шкафа. Изписани по живо, по здраво от болницата, те отговорили на въпроса "Защо?", че нямат обяснение, но понеже всичко се заключвало в дома, те решили нарочно да се докопат до "нещо" заключено. Ей, така напук. Директорът на "Таню войвода" Бойка Бакалска е категорична, че в никакъв случай не става дума за опит за самоубийство.

По случая е имало събиране на нарочна комисия. "За мен това е небрежност от страна на персонала, която трябва да намери адекватното си наказание", коментира асеновградският зам.-кмет по социални дейности Мария Вълканова.

С Хатидже и Стоянка ще работи психолог. И двете са от многодетни семейства. Едната се е занимавала с просия, а другата е скитала по улиците, преди да бъдат настанени в дома.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини