Фенове на Тоше с благотворителен Коледен базар за Мишо

Феновете на Тоше Проески искат да следват неговия пример в благотворителността. Македонската звезда бе известна с любовта и грижата си към децата.

Само 2 месеца след като организираха благотворително мероприятие в Асеновград, феновете на Тоше Проески отново са "на линия". На 22 декември Български форум за Тоше - фен клуб на загиналата в автомобилна катастрофа балканска музикална звезда, подготвят поредното си добро дело. Те ще се опитат да зарадват и да са от полза на семейство Кашидови. Както по-голямата част от асеновградчани знаят, 6-годишният Мишо Кашидов е с церебрална парализа и епилепсия, за лечението на които са нужни средства, които близките му не могат да осигурят.

След редицата мероприятия в подкрепа продължение на лечението на момчето, сега се задава Коледен базар. Той ще се проведе на 22 декември в сградата на старата община. Ще се предлагат ръчно изработени предмети от членове на БГ Форум за Тоше Проески и от техни приятели. Събраните от продажбите средства ще бъдат дарени на семейството на Мишо.

Форумът организира тези акции за поредна година не само в наши градове, но и в страните от бивша Югославия, където почитателите на Тоше Проески искат да следват неговия пример в благотворителността. Българи, македонци, сърби, словенци, босненци, хървати събират заедно средства и всеки месец от октомври до юни подпомагат по една нуждаеща се институция във всяка от тези държави.

През октомври, отново с базар, БГ форумът събра 617 лв., с които бяха закупени два 19-инчови LCD телевизора за децата в дом "Таню войвода". Сега феновете-организатори се надяват отново да са в помощ на тези, които имат нужда, в конкретния случай на Мишо и родителите му. Ако и вие желаете да се включите, можете да го направите като изпратите свои нови ръчно направени красоти от най-различен тип, по възможност на коледна тематика, призовават от форума.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини