Търговците ще започнат да се връщат в Търговския център, смятат в общината

"Това, че част от наемателите се изнесоха, се дължи най-вече на разпространението на една невярна информация, а именно, че общинска администрация има друга визия за развитието на това подплощадно пространство, т.е. то да не бъде Търговски център, а хипотетично нещо друго". Така кметът Емил Караиванов коментира отливът на търговци-наематели от подземните пространства за магазини до общината. Той отрече общината да е имала подобни намерения и добави, че доскоро наемателите в Търговския център са били с по-особен статут и са плащали единствено такси. Сега са направени схеми на цялото подплощадно пространство и на всички търговски обекти там. До края на месеца ще започнат търговете, за да може отношенията с тези наематели да се регламентират по закон.

Към днешна дата свободни са 25 клетки. Трябва да се отбележи, че някои от наемателите преди са имали няколко търговски клетки, но в момента ползват само една.

Част от бившите вече наематели все още имат задължения: "Надяваме се те да се разплатят, още повече, че задълженията им всъщност не са чак толкова много, на фона на всичко останало - около 26 000 лв. общо", коментира градоначалникът.

"Смятаме, че условията, които предлагаме, са едни от добрите в центъра на града, така че търговците ще започнат да се връщат в Търговския център. Имаше известно объркване при тях дали да се преместят в други търговски центрове или да останат в нашия. Смятам, че с действията си им показахме, че сме предсказуем партньор", допълни Караиванов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини