Решават кардинално проблема с липсата на отопление в читалището

Решението на проблема с липсата на отопление в читалище "Родолюбие" ще трябва да е кардинално. Така зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова отговори на журналистическо питане кога и как ще бъде сложен край на дружното физическо вледеняване на публика и изпълнители, радващи се иначе на взаимни топли чувства и отношение.

Проблемът с кучешкия студ в читалището, който присъстващите на различни културни събития асеновградчани са длъжни стоически да изтърпяват, не е от днес и вчера. Още в началото на мандата си кметът Емил Караиванов нареди да се извърши проверка, която да установи как точно се отоплява "Родолюбие" и какви са възможностите да се сложи край на минусовите температури, заради които залата става арена на масово актьорско зъзнене и охлювоподно зрителско свиване в палта и якета.

Читалището е наполовина газифицирано, в отделни случаи се ползват климатици. Те обаче в никакъв случай не могат да отоплят цялата зала. Как ли не ги въртяха, какво ли не пробваха, но резултатът си остана същия, коментира още вицекмет Вълканова, давайки по този начин ясен отговор, че и това не е начинът за справяне с читалищния мраз.

Ето защо от общинската управа вече обмисляли вариант, според който решението на проблема ще трябва да е кардинално, а именно чрез включването му в инвестиционната програма за следващата година.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини