Красива и многообразна Индонезия в Асеновград

Извънредният и Пълномощен посланик на Индонезия Бунян Саптомо (заедно със своята съпруга) бе посрещнат в Асеновград от зам.- кмета Мария Вълканова. Последва среща с кмета на общината Емил Караиванов, която продължи с официален обяд за гостите от екзотичната страна. Заедно с посланик Саптомо тук бяха и министърът по икономическите въпроси към индонезийското посолство г-н Праново, секретарят по социокултурните връзки Дина Мартина, университетският преподавател д-р Ахмат Хвахрум Роди, първият преподавател и преводач от индонезийски език в България д-р Красин Химирски и членове на сдружение "Приятели на Индонезия – Нусантара".

Малко по-късно посланик Саптомо се срещна и запозна с представители на местния бизнес.

С красотата на Асеновград индонезийските гости се запознаха чрез посещението си на Асенова крепост. Екскурзоводът Анна Джаджева ги запозна с историята на крепостта и града. Делегацията сподели възхищението си от гледката, откриваща се оттам към Асеновград.

В късния следобед в Старата община бе открита фотоизложбата "Индонезия през обективите на членовете на Сдружение Приятели на Индонезия – Нусантара: Далеч от очите- близко до сърцето". Експозицията се състои от панорамни фотоси на пейзажи от различни индонезийски острови и храмове и от рисунки на индонезийски деца. Експозицията ще остане две седмици с вход свободен.

В заседателната зала на общината посланик Саптомо направи презентация на родината си, разказа за нейната богата култура, икономическото и политическо развитие, религиозното многообразие и природни дадености.

Денят на Индонезия продължи в ресторант "Асеновец". Там асеновградчани имаха възможността да опитат от екзотичната кухня, приготвена лично от главния готвач на посолството. Атрактивните момичета от танцовия състав Pesona Mawar Nusantara ("Очарователните рози на Архипелага") направиха вечерта още по-зрелищна със своите танци и пищни костюми. Общината от своя страна отправи поздрав към делегацията с български народни танци, представени от Клуб по балкански танци "Асеница".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини