Разбиха нелегална фабрика за цигари, организаторът замесен и с цеховете в Асеновград и Хасково

Снимки: Пресцентър МВР

Специализирана операция с кодовото название "Поршето", насочена срещу нелегалното производство на цигари, се e провела вчера. Разбит е нелегален цех за производство на цигари в Костинброд, съобщават от МВР.  До реализация се стигнало след няколко месечно наблюдаване на групата - проследен  е целия процес по доставянето, инсталирането и настройването на машините за пускането им в експлоатация.
В хода на операцията било установено, че от един и същи тютюн се произвеждали различните марки цигари – "Слим", "Карелия" и др. Производствените мощности са започнали  работа преди 10 дни, дейността се е извършвала на пълен режим.  Използвани са части от стари мощности от фабрики, закрити през последните години. Наемали са се бивши работници от цигарени фабрики в Стара Загора, които имат опит при работа с такива машини. Над производствения цех, в помещение на втория етаж, са били оборудвани спални помещения. В разкрития цех са били манипулирани електромерите, с цел обекта да не буди съмнение заради големия разход на електричество. От нелегалния цех са иззети 84 мастербокса цигари и заредени 15 касети, които са били достатъчни за още 7 мастербокса – произведени за последните 24 часа. Инвестицията в цеха е за около 50 000 лева. Задържан е организаторът - Тодор Хаджижеков /51г./ с прякор Поршето, дясната му ръка, както и седем работници.

По оперативни данни мъжът е съпричастен и към разкритите нелегални цехове в Асеновград и Хасково, които бяха разбити през последната година и половина. Това е човекът, който организираше, но към настоящия момент никъде нямаше негов допир до нищо, което би могло да го документира, за извършваната от него престъпна дейност.

Подробности бяха разкрити на брифинг в Костинброд, на който присъстваха министър Цветан Цветанов, директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров и Борислав Сарафов, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Предстои да се изясни за къде са предназначени цигарите, по думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, е твърде възможно те да са били подготвени за вътрешния пазар. Действията по разследването продължават.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини