Кой и срещу колко ще снегопочиства в Асеновградско

72 лв. на километър (с ДДС) ще струва на община Асеновград снегопочистването на пътищата в планинския район през този сезон. Същата е цената и за опесъчаване/км. В т.нар. "Позиция 1" на ОП "Зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища на територията на община Асеновград за 2012/2013г." са застъпени общо 159 км междуселски пътища и улици в Червен, Горнослав, Орешец, Добростан, Мостово, Врата, Бор, Сини връх, Три могили, Жълт камък, Узуново, Новаково, Леново, Тополово, Долнослав, Лясково, Бачково и Нареченски бани. Фирмата, спечелила тази част от поръчката, е Обединение "Пътно почистване Асеновград".

Втората позиция ще е задължение на "Рива груп" ООД. Обработката на километър участък от общо 146 км пътища и улици в ниската/полска част ще струва 48 лв. (с ДДС). Става дума за снегопочистването и опесъчаването на Мулдава, Стоево, Златовръх, Нови извор, Патриарх Евтимово, Избегли, Конуш, Козаново, Боянци, обходния път за кръстовището на бул. "България" до Месокомбината и по ул. "Миньор" до връзката с пътя за Кърджали, Ловно стрелбище (Асеновград - К-ли), пътя до манастира "Свети Кирик".

И двата договора са със срок на изпълнение 1 г. от подписването им.

Градът и квалталите Горни и Долни Воден ще продължат да се поддържат от фирма "Комунал". Договорът за снегопочистване като част от целогодишното комуналното обслужване на Асеновград се удължава с анекс, тъй като изтича и в момента стартира процедура по избор на нов изпълнител. От общината съобщиха, че налични от края на м.г. и на разположение за обработка на градската улична мрежа са 1000 т пясък и 500 тона сол.

Изпълнителите по двете позиции за селската улична и общинската пътна мрежа ще трябва да си ги осигурят сами.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини