14 °C

Разбиха нелегална фабрика за цигари, организаторът замесен и с цеховете в Асеновград и Хасково

Снимки: Пресцентър МВР

Специализирана операция с кодовото название "Поршето", насочена срещу нелегалното производство на цигари, се e провела вчера. Разбит е нелегален цех за производство на цигари в Костинброд, съобщават от МВР.  До реализация се стигнало след няколко месечно наблюдаване на групата - проследен  е целия процес по доставянето, инсталирането и настройването на машините за пускането им в експлоатация.
В хода на операцията било установено, че от един и същи тютюн се произвеждали различните марки цигари – "Слим", "Карелия" и др. Производствените мощности са започнали  работа преди 10 дни, дейността се е извършвала на пълен режим.  Използвани са части от стари мощности от фабрики, закрити през последните години. Наемали са се бивши работници от цигарени фабрики в Стара Загора, които имат опит при работа с такива машини. Над производствения цех, в помещение на втория етаж, са били оборудвани спални помещения. В разкрития цех са били манипулирани електромерите, с цел обекта да не буди съмнение заради големия разход на електричество. От нелегалния цех са иззети 84 мастербокса цигари и заредени 15 касети, които са били достатъчни за още 7 мастербокса – произведени за последните 24 часа. Инвестицията в цеха е за около 50 000 лева. Задържан е организаторът - Тодор Хаджижеков /51г./ с прякор Поршето, дясната му ръка, както и седем работници.

По оперативни данни мъжът е съпричастен и към разкритите нелегални цехове в Асеновград и Хасково, които бяха разбити през последната година и половина. Това е човекът, който организираше, но към настоящия момент никъде нямаше негов допир до нищо, което би могло да го документира, за извършваната от него престъпна дейност.

Подробности бяха разкрити на брифинг в Костинброд, на който присъстваха министър Цветан Цветанов, директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров и Борислав Сарафов, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Предстои да се изясни за къде са предназначени цигарите, по думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, е твърде възможно те да са били подготвени за вътрешния пазар. Действията по разследването продължават.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини