БСП ще обжалва Решението на РИК за назначаването на членове на СИК в Асеновград

Ще обжалваме Решението на 17 РИК - Пловдив област за назначаването на членове на секционни комисии в община Асеновград, това каза Маргарита Стоилова, председател на Общински съвет на БСП. По думите й ГЕРБ за пореден път са доказали, че са способни да употребят всички свои властови механизми, за да подменят  решенията, постигнати при проведените консултации за формиране на СИК в Асеновград.

Представителите на ГЕРБ в 17-ти РИК са нарушили всички правила и законови норми, приемайки възражение по постигнатите договорености между политическите партии в общината от лице, представител на ГЕРБ, което не е упълномощено. На заседанието на РИК, провело се в последния законов срок, вместо пълномощника на ГЕРБ за Асеновград Силвия Хубенова, възражението е направено от общинският съветник от ГЕРБ Ангел Димитров, който не е представил пълномощно. Въпреки това, демонстрирайки сила, от ГЕРБ заменят своите председатели на СИК в селата Бор и Горнослав, където общо гласуват 78 избиратели, с такива в секциите в Леново и Златовръх с общ брой над 750 избиратели.

Така от ГЕРБ смятат да предрешат вота. И ако това се случва сега, при провеждането на референдум, то какво ли ни чака при провеждането на Парламентарните избори, още повече, че с промените в Изборния кодекс ГЕРБ смятат да лишат опозицията от гласа и в ръководството на комисиите, допълва председателят на БСП  - община Асеновград. Днес сме свидетели на безпрецедентно нарушаване на принципите на "честната игра", но за ГЕРБ това не е нещо ново, категорична е Маргарита Стоилова.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини