28 °C

БМВ, 4500 евро, пистолет и маска иззети след разкрития грабеж на трезор в Кърджали

4500 евро са били открити от полицаи при извършено претърсване в района на трезора - обект на грабеж тази нощ в Кърджали, съобщава пресцентърът на МВР. Парите били захвърлени от извършителите. Открити и иззети са още пистолет с патрони и маска. В непосредствена близост до трезора полицаите намерили изоставен автомобил БМВ, с който се придвижвали извършителите. В трезора били разбити 32 касети, след като е проникнато през необезопасен прозорец. Преди това била неутрализирана смяната, охранявала обекта. Продължават действията на криминалисти от ОД на МВР, РУП-Кърджали и Главна дирекция “Национална полиция” за задържане и на други участници в престъпното деяние.
Както вече съобщихме, около 1.20 часа тази нощ в близост до обекта беше задържан маскиран мъж. 37-годишният пловдивчанин С.М., известен с прозвището “Мегера” е с множество криминални регистрации. Срещу него в периода 1992 - 2008 година са заведени седем заявителски материала, повечето - за грабежи и взломни кражби. С.М. е участвал в престъпни групи с различна “специализация” - противозаконно отнемане на автомобили и грабежи на златарски ателиета, осъществени след сериозна предварителна подготовка – разузнаване на обекта, придобиване на информация за разположението на охранителни системи, каси и съдържание на пари и ценности в тях. Членовете извършвали грабежите маскирани, въоръжени най-често с пистолети.
Документирането на престъпната дейност на С.М. започва от 1992 г. с грабеж в Пловдив, за който е получил присъда лишаване от свобода за срок от 1 година.
На 31.01.1996 г. “Мегера” е осъден на лишаване от свобода за срок от 11 години за убийство по чл. 115-118 от НК от Окръжния съд в Пловдив.
На 25.10.2002 г. извършва грабеж от офис на фирма в Пловдив на 30 000 щатски долара и други вещи. За първи път е документирано, че действа в група, като членовете й използват маски и оръжие. Делото е изпратено в следствената служба, след което е спряно.
На 22.03.2007 г. извършва взломна кражба на 2 килограма златни накити от магазин в София. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК. През октомври 2008 г. е постановена оправдателна присъда на първа инстанция от Софийски градски съд.
На 07.04.2007 г. прави опит за кражба от банкомат в Пловдив, след като отключва вратата, водеща към банкомата. Задържан е, образувано е бързо производство и след споразумение му е постановена присъда от 11 месеца лишаване от свобода.
На 16.03.2007 г. извършил кражба в с. Труд - взломена е входна врата на магазин, заключващото устройство на банкомата е отрязано и са отнети 60 000лв. По идентичен начин - отново в с. Труд на 29.03.2007 г. е взломена входната врата на магазин, като е отрязано заключващото устройство на банкомата, отнети са 11 465 лв. Материалите по двата случая са изпратени в прокуратурата.
На 28.10.2008 г. е извършил опит за кражба на каса от офис на фирма в София. Първоинстанционният съд /СГС/ е постановил оправдателна присъда. Предстои разглеждане на втора инстанция.
През декември 2008 г. е извършен грабеж над собственичка на златарски магазин в гр. Пловдив Отнети са дамската й чанта с ключовете от златарски магазин. На 17.01.2009 г. е последвала кражба на около 6 килограма златни накити от магазин на ул. “Отец Паисий” в Пловдив. Във връзка с образуваните по случая 2 досъдебни производства, през 2010 г. С.М. получава присъда от 6 месеца лишаване от свобода.

Действията по разследването продължават и към момента.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини