Търси се Башмайстор на домашното вино`2012

Обявяването на най-добрия майстор на домашното вино е истински празник за асеновградчани.

Всеки, който иска да се включи в Конкурса за най-добро домашно вино, реколта`2012, трябва да направи предварителна заявка за това. Регистрацията за участие става в стая 405 на община Асеновград, като срокът за това изтича на 15 януари, вторник. Самият конкурс ще се проведе на 31 януари в ресторант "Асеновец". Наградният фонд е малко по-голям от този за миналогодишната винена надпревара.

Победителите ще си разделят 480 лева и традиционното 50 литрово буре.

За червените вина наградите са три - голямата от 100 лева и бурето, 80 лева за второ място и 60 лева за третото. Предвидени са и 5 поощрителни награди по 20 лева.

За белите вина има само една награда от 80 лева. Ще бъде излъчен и победител на публиката с награда от 60 лева.

Регламентът за участие изисква вината да са реколта`2012, да са бистри и налети в стъклени бутилки, да са собствено производство, да не са от грозде от директни сортове и да не са изкуствено ароматизирани. Производителите задължително трябва да посочат сорта (сортовете), от който е произведено виното, както и да притежават минимум 30 бутилки от всеки предложен от тях продукт. Проби от вината (3 бутилки) трябва да бъдат представени най-малко 15 дни преди датата на конкурса т.е. преди 31 януари.

Най-доброто вино ще бъде определено от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки в София, пловдивския Университет по хранителни технологии, Изпълнителната агенция по лозата и виното и "Винзавод" - Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини