Борисов уволнява шефа на Агенцията по горите

При нас е ясно - който и да е виновен, той бива уволняван или даван на прокурор и това е огромна разлика между нас и предишните управляващи.

Това коментира по телефона за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов във връзка със скандалната сделка с пясъчните дюни в Несебър.

Този който е подписал, че 29 декара дюни е обикновена земя, той е първият виновен, изтъкна премиерът.
Едновременно с търсенето на отговорност, аз съм сезирал още преди няколко дни изпълняващия длъжността главен прокурор, посочи още министър-председателят.

„Може би още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите (Бисер Дачев), защото когато е прочел „Несебър" е бил длъжен да провери за какво става въпрос или най-малкото да ме информира, че там става някакво безобразие", категоричен бе Борисов.

Той съобщи, че ще предложи по случая да бъде създадена парламентарна анкетна комисия, като поиска и лидерът на БСП Сергей Станишев. Борисов информира, че тази комисия ще проверява не само сделката с дюните в Несебър, но и всички подобни сделки за държавни земи.

Премиерът посочи, че ще предложи в комисията да има само един представител на ГЕРБ, а останалите да бъдат от други парламентарни групи. Той обаче отбеляза, че има едно условие и то е заседанията на тази комисия да бъдат отворени за медиите.

Тогава ще видите, че стотици хиляди са проведените сделки и особено фрапантна е тази от 8 декември 2008 г., когато Станишев изключва 1339 дка в Старо Оряхово от горския фонд.

Припомняме, малко преди Нова година ясно, че върху защитените пясъчни дюни в Несебър е започнало строителство на жилищен комплекс. Според местни еколози става дума за терен от близо 29 декара, включени в държавния горски фонд, които са продадени на цена под данъчна оценка от ведомството на Мирослав Найденов, а след това препродадени на шест пъти по-висока цена.

В медиите се повиха и информации, че управителите на фирмата, на която са препродадени скандалните 29 декара земя, отскоро са станали съдружници на Тодор Бояджиев - кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов. Бояджиев се прочу около продажбата на два нови апартамента на вътрешния министър, която доведе до шумен скандал и пълна проверка на доходите на Цветанов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини