Кои политици от региона са в списък на Сметната палата?

Зам.-кметът на Асеновград Мюмюн Алиджик е подал встъпителна декларация през 2011 г. Той не е декларирал притежавана административна сграда (40 кв.м), ведно с прилежащ терен от 320 кв.м в ардинското село Русалско. Това става ясно от сайта на Сметната палата. Името на финансовия вицекмет фигурира, наред с около 200 висши държавни служители, в списъка за несъответствия в подадените годишни декларации за 2012 г.

Незнайно защо, но Иво Тодоров Найденов, чието име също е попаднало в списъка, е посочен като колега на Мюмюн Алиджик в община Асеновград. Уточняваме, че г-н Найденов наистина е зам.-кмет, но на община, намираща се доста далеч от Родопите, а именно Велико Търново.

Сред други висши служители от региона на Пловдив, засечени от Сметната палата в несъответствие в подадените годишни декларации за м.г., е и бившият пловдивски градоначалник Славчо Атанасов. Той не е декларирал 17 дка ниви на съпругата си Елена, придобити чрез делба в ямболското село Сламино.

Депутатката от ДПС Петя Раева, станала известна преди всичко със скоростното си и рязко отстлабване, както и с последвалото написване на книгата по темата "Радостта от храненето", не е декларирала 6108 лв. доходи от друга стопанска дейност. 

Зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски пък е пропуснал да отбележи притежаван от него апартамент от 38 кв.м. в София. Освен това не е декларирал поземлен имот от 965 кв.м., заедно с построените в него 2-етажна жилищна сграда от 77 кв.м. и стопанска постройка от 54 кв.м в асеновградското село Новаково, както и употребявана Шкода Октавия.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини