Сметната палата влиза в община Асеновград за тематичен одит

Слоганът на Сметната палата

Тази година Сметната палата ще извърши тематичен одит за управлението и разпореждането с имоти в Столична община и в община Асеновград. Това съобщи на пресконференция председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров, цитиран от столичните медии. В други 6 общини - Пловдив, Варна, Стара Загора, Несебър, Видин и Дупница, ще се правят одити как се управлява такса смет и как се администрират приходи от местни данъци. Тематични одити за обществените поръчки ще има и в министерствата на финансите, на регионалното развитие, на културата и Агенция по заетостта.

Ще се проверява също как завършилите висше образование се реализират на пазара на труда. Проверката ще включва одит в Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Националната агенция за оценяване и акредитация. Ще бъдат проверявани Техническите университети в София и Варна, Медицинските  в София и Пловдив, Аграрният в Пловдив, Бургаският "Асен Златарев", Великотърновският университет и Икономическият във Варна.

В Програмата за одитна дейност на Сметната палата за 2013 г. са планирани и проверки на дейността по упражняване правата на държавата в търговски дружества с държавно участие. Одити ще се извършат в Министерството на регионалното развитие, Министерството на здравеопазването и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

БАН и Министерството на спорта също ще са във фокуса на Сметната палата през следващите месеци.

Ще се извършат и 18 одита на политически партии, които получават държавна субсидия, както и на отчетите на регистрираните в ЦИК участници в изборите. Ще се проверява план-сметката на предстоящия референдум, одобрена от Министерския съвет.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини