Пиян охранител откри огън по първолаци с незаконен пистолет

61-годишният Валентин Пижев - Пижото е стрелецът, който "нацели" в сряда прозореца на апартамента на съседа си на бул. "България" в Асеновград. Пияният охранител се ядосал заради идващата към жилището му светлина - от отсреща с лазерен лъч от детска играчка си играели две деца. Към 21.30 ч. те били на терасата на бащата на едното и имали "късмета" да го насочат към дома на Пижев, който се намира на 3-тия етаж на отстрещна сграда. Ударилият няколко чашки мъж се ядосал много и извадил незаконен газов пистолет, преработен на боен. Развикал се и стрелял. Уцелил прозореца на детската стая. При гърмежите момчетата се скрили и не пострадали.

При пристигането на органите на реда Пижев не отворил при позвъняването на врата. След 30-ина минути полицаите дошли с още десетина свои колеги. Заедно с тях бил синът на стрелеца, който им отключил апартамента на баща си. Първоначално 61-годишният охранител отричал да е стрелял и да има пистолет. При последвалия обиск полицаите открили оръжието и Пижото си признал. При претърсване в апартамента му освен незаконния преправен боен пистолет полицаите иззели и 94 патрона за него.
Вчера стрелецът и семейството, срещу което е гърмял, дадоха показания пред съдия. Пижев е арестуван. В районната прокуратура в Асеновград е образувано досъдебно производство по член 339 от НК.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини