Най-активни са избирателите в Брезово. Раковски на опашката, Асеновград по средата

Неособено висока избирателната активност в региона показват резултатите от изминалите часове на референдума. Към 13 ч. от правото си на вот са се възползвали 9.04% от гласоподавателите в областта, съобщи на пресконференция  председател на 17 РИК Дарина Тодорова.

Най-голяма е избирателната активност в Брезово, където тя гони 21%. Най-малко са отишли до момента пред урните в Раковски - 6,08%. Асеновград засега е посредата между "отличниците" и "опашкарите" - активността в родопския град е 8,92%. До момента няма постъпили жалби за нарушения в избирателния процес. Най-активни в общината са селата, като пъвенец сред тях е Добростан с близо 50 на сто гласували.

С една по-малко са избирателните секции в Асеновградско, тъй като не е разкрита такава в санаториалния комплекс в курорта Нареченски бани. Не са разкрити и подвижни избирателни комисии, но хората с увреждания могат да ползват транспорт от общината. Три избирателни секции са преместени на друго място, тъй като не отговарят на изискванията - 19-та секция не е в читалище "Св. преп. Паисий Хилендарски", а в ОУ "Ангел Кънчев". Секции 47 и 48 пък са преместени от бившето БКС в ОУ "Петко Каравелов".

60 686 са избирателите с право на глас в Асеновградско. Секциите, в които се гласува, са 104.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини