СДС започват подписка за нов референдум - за тютюнопушенето

СДС започва подписка за референдум за тютюнопушенето на обществени места. Това каза на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията лидерът й Емил Кабаиванов.

Председател на инициативния комитет, който ще започне да събира подписите от следващата седмица, е заместник-председателят на СДС Любомир Ковачев.

Въпросът, по който сините ще искат допитване, е "Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?".

Това е въпрос, който не само е от сериозен интерес за повечето български граждани, а и по него своето мнение може да даде всеки“, посочи Ковачев и добави, че ще съберат повече подписи от комитета, предизвикал референдума за АЕЦ "Белене", предаде КРОСС.

Лидерът на сините посочи, че от тук нататък всяко едно допитване трябва да се прави, когато има парламентарни, местни и президентски избори, за да се пестят пари.

Според лидера на СДС референдумът за развитието на ядрената енергетика е голям политически провал за БСП.

„Това е твърде слаб резултат, макар че левицата е разгърнала широка кампания и е хвърлила много средства”, обясни той. Според него участието на ГЕРБ в референдума е било грешка, а ДСБ умишлено вдигнали избирателната активност.

„Анализът показва, че тези около 20 000 души, които инициативният комитет на Костов успя да убеди да гласуват против, вдигнаха активността с толкова, че референдумът да стане валиден”, каза Кабаиванов.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини