Нови 23 автобусни спирки в Асеновград

"Спирка" в Асеновград

23 нови спирки за градския транспорт могат да очакват до няколко месеца асеновградчани. Занемареният вид на сегашните близо 40 стоянки, част от които всъщност направо липсват, от години е сред темите, предизвикващи най-разгорещени дебати сред местните.

След като на два пъти през лятото на 2011-та опитите те да се отдадат на концесия се оказаха неуспешни (поради липсата на интерес от страна на инвеститори), сега темата "спирки" отново е на дневен ред.

С решение на ОбС стартира процедура за провеждането на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на 23 общински терени за поставяне на временни преместваеми обекти за продажба на "печатни произведения, цигари и пакетирани стоки". Въпреки недоволството от страна на съветниците от ГЕРБ, които скочиха срещу част от условията в конкурса, докладната мина и решението бе взето с мнозинство.

Всеки от 23-те преместваеми обекта ще е с площ 4,08 кв. м, по предварително одобрени схеми по Закона за устройство на територията. Спечелилият конкурса ще трябва да монтира изцяло за своя сметка заслони (3 м : 1,7 м : 2,3 м) с пейки (2, 5 м) за пътниците, които да разполагат и с по 1 място за инвалидна количка. За всеки от обектите инвеститорът ще трябва да осигури поне 2 работни места. Срокът за изграждането им е 4 месеца от сключване на договора, срокът за отдаване под наем - 10 години, годишната наемна цена -  4 416 лв. без ДДС.

Инвестицията трябва да е минимум 230 хиляди лева без ДДС.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини