600 младежи започват „Старт в администрацията“, двама от тях в Асеновград

Започна набирането на заявления на младежи до 29-г. със завършено висше образование по проект "Старт в администрацията" (ОП "Развитие на човешките ресурси"). Желаещите могат да преминат стаж по притежаваната от тях специалност в МТСП, МЗ или второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика и министъра на здравеопазването, съобщиха от Областния информационен център в Пловдив.

Заявленията се приемат в бюрата по труда в цялата страна до 15 февруари, включително.

В проекта е предвидено да бъдат включени 600 стажанти, като на този първи етап са заявени 266 работни места.

За Асеновград свободните места са 2 за Дирекция "Бюро по труда" - Асеновград, отдел "Активна политика на пазара на труда". Образованието на кандидатстващите трябва да е по специалностите "Стопански науки/Икономика, Счетоводство и контрол". Допълнително като умение се изисква и свободна работа с MS Office.

Общо за Пловдивска област местата са 36.

На стажантите се осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лв., както и дължимите доплащания за сметка на работодателя, съгласно националното законодателство.

Общият размер на бюджета по проекта е близо 3 000 000 лв., като Европейският социален фонд осигурява 85% от финансирането, а останалите 15% са национално съфинансиране.

Периодът на изпълнението е 28 месеца - 4 юли 2012 г. до 31 октомври 2014 г.

В проекта могат да се включат безработни младежи до 29-годишна възраст от групите в неравностойно положение на пазара на труда, със завършено висше образование за 9-месечен стаж.

Кандидатите трябва да подадат:

- образец на заявление за участие в проекта

- образец на декларация

- автобиография, разработена по Европас формат

Списъкът с работните места по проекта, процедурата за кандидатстване, критериите за подбор на кандидатите и пълният комплект документи за кандидатстване са публикуван на сайта на Агенцията по заетостта ТУК и ТУК.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини