Мъж от Караджово арестуван, заплашил премиера с бомба

След предприети светкавични действия служители на ГДБОП, заедно с колегите си от отдел БОП в Пловдив и криминалисти на ОДП, е задържан подател на анонимен злоумишлен сигнал за бомба, съобщават от МВР.

На 10 февруари около обяд на телефон 112 позвънил мъж, който не пожелал да се представи. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, целта била министър-председателя на Република България.

В хода на започналото разследване антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон. След проведени оперативни действия те установили самоличността на подателя. Час по-късно последвало задържането на И.К. /35г./ от село Караджово. Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено злоумишленото обаждане.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК под наблюдението на Районната прокуратура в Асеновград.

Работата по документирането на случая продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини