Помощ в дома за 84 с увреждания в Асеновградско

42-ма безработни ще станат лични асистенти на 74 лица с трайни увреждания и 10 възрастни с невъзможност да се самообслужват. Това ще се случи по проекта за помощ в дома, който стартира в Асеновград.

Целта е да се създаде устойчив модел за осигуряване на достоен живот и предоставяне на услуги в домашна среда за хора в риск от социална изолация.  

Продължителността на проекта е 17 месеца, считано от 1 февруари т.г. Общата му стойност е 247 249 лв. Обхванати ще бъдат всички населени места в община Асеновград, в които е налице нуждата от предоставянето на почасови услуги по проекта.

С "Подкрепа в семейна среда" се създава реална предпоставка услугите "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник" да се доразвият и да задоволяват във възможно най-голяма степен потребностите на нуждаещите се от тях. Съществуващият Домашен социален патронаж в Асеновград разшири дейността си, като към него се създаде "Звено за услуги в домашна среда".

Желаещите да кандидатстват могат да подадат документи от 1-ви до 29-ти март в офиса на Социалния патронаж на бул. "България" № 25. Телефонът за връзка е 0331/6 3712.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини