Проверяващите анонимен сигнал за ЦНСТ: Нарушение няма

Министерство на регионалното развитие и и Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" провериха процедурата за изграждане на Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. Причината – анонимен сигнал за нарушение в нея до Управляващия орган по ОПРР, съобщиха от Общината.

Проверката е установила, че Община Асеновград е уведомила всички заинтересовани лица за явна фактическа грешка и корекция на методиката и е поправила допуснатата първоначална неяснота в методиката, поради което нарушение няма.

По проекта е имало още един сигнал - за необосновани изисквания към участниците. Доводите, че детската площадка в ЦНСТ е самостоятелен обект, са основателни. Предвид спецификата на предмета на поръчката, че центърът е предназначен за 12 деца и младежи с увреждания от специализирани институции, възложителят (Община Асеновград) е искал да осигури избор на максимално подходящ за изпълнение на поръчката изпълнител. Изводът на управляващия орган е, че действията на местната администрация и на комисията, провела процедурата, са правомерни.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини