КЗК: Поръчката за чистотата в Асеновград е незаконосъобразна

Комисията за защита на конкуренцията обяви за незаконосъобразно решението на асеновградския кмет за откриване на ОП за чистотата в Асеновград. Пълното име на предмета на поръчката е "Събиране и транспортиране на битови отпадъци, почистване на незаконни сметища, машинно и ръчно метене, машинно миене на територии за обществено ползване, дезинфекция на съдовете за събиране на битови отпадъци, зимно поддържане и снегопочистване на Асеновград, включително Горни Воден и Долни Воден, съпътстваща дейност по превоз на товари".

На градоначалника е възложено да изплати на "Комунал" направените по производството разноски от 4 100 лева. Фирмата, чийто договор с общината изтече в края на м.г., подаде жалба в КЗК, тъй като намери условията в поръчката за дискриминационни и нагласени.

Комисията е счела за основателни част от твърденията на жалбоподателя, като например това участникът да разполага с минимум 1 административна, гаражна и ремонтна база на разстояние не повече от 25 км от табелите на Асеновград. Базата на "Комунал" е малко след 25-тия километър и съответно не отговаря на посоченото условие.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини