Култовото заведение в Кърджали фалира заради забраната за пушене

Областната администрация и общината в Кърджали се надпреварваха да организират мероприятия в "Казанова", припомнят колегите от кърджалийския сайт.

Забраната да се пуши на закрити места доведе до фалит на култово заведение в Кърджали, съобщават колегите ни от kardjali.bgvesti.net.

Кафе "Казанова", което се намира в "Белия кораб" (сградата на Кърджалийската община наподобява формата на кораб) е затворило врати, заради драстично намяляла клиентела. От днес персоналът е освободен, а тримата съдружници-наематели ще търсят начин как да оформят уволнението според Кодекса на труда.

Основната причина за фалита са драконовските срещу тютюнопушенето, въведени от кабинетът "Борисов". Това не е първата елитна кръчма, която спуска кепенци в града, припомня още сайтът. Ресторантьорите в Кърджали твърдят, че оборотите им са паднали на половина с въвеждането на ограниченията срещу "порочния" навик на голямата част от българите. Днес, когато от правителството бе освободен вицепремиерът Симеон Дянков, един от крепителите на твърдата забрана, много съдържатели на заведения са обнадеждени, че рестрикциите могат да отпаднат, твърди kardjali.bgvesti.net.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини