Цар Киро припадна пред Асеновградския съд

Кирил Рашков припадна пред сградата на Районен съд - Асеновград, заради което се наложи спешното му откарване в болница. Днес той трябваше да даде показания по дело срещу Васил Марков, който е един от неговите адвокати.

При пристигането си Цар Киро бе значително блед. В рамките само на минута-две видимото му състояние се влоши и на Рашков му прилоша. Той повърна и припадна пред съдиите. Линейката на "Спешна помощ" пристигна почти веднага.

Процесът срещу адвокат Марков е за клевета и е по иск на Веселин Христов, вуйчо на 19-годишния Ангел Петров, убит в Катуница. На 8 март м.г. избухна пожар в една от сградите на фамилията, собственост на Иван Рашков, покойният син на цар Киро. Тогава адвокат Марков заяви пред медиите, че Христов и хората му са запалили сградата. Христов обаче е категоричен, че юристът трябва да му се извини публично, тъй като продължава да понася и до днес негативи от изказването.

Заради инцидента с Кирил Рашков, делото бе отложено. На следващото заседание на 27 март ще бъдат изслушани записи с изявленията на адвокат Марков пред медиите на датата 8 март 2012 г. Тогава Кирил Рашков също трябва да се яви, ако е в добро здравословно състояние.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини