Китайци с намерение да произвеждат уникални тръби в Пловдивско

"Ако намерим европейски пазари за нашите тръби, ще ги произвеждаме в България". Тези инвестиционни намерения изрази Шу Чен,  заместник-генерален мениджър на China Volant Industry Co на представяне в Камарата на строителите в Пловдив. "Ние имаме много добро сътрудничество със "Сиенит Холдинг" и сме обединили усилия  проектът за завода да се случи в Пловдивски регион. Надявам се българското правителство да предложи добри инвестиционни условия и да направим така, че европейският пазар да минава през България", допълни г-жа Чен. 

China Volant Industry Co е дъщерно дружество на компанията майка CASIC, която има няколко научни институти, 580 предприятия и институции, в които работят над 120 хиляди души. Тя произвежда от машини, електроника, комуникации, компютри,  сателитни приложения, транспортни съоръжения, строителни материали до космически технологии. Volant е международният прозорец на CASIC, която представя компанията по света – като презентира нейната продукция и намира партньори на местно ниво и добри местни проекти.

Специалисти от фирмата показаха в Пловдив какво отличава стоманено подсилените тръби (HDPE), разработени в Китай.  Те са уникални и нямат аналог на европейския пазар. Революционният иновативен продукт съчетава предимствата на стоманата и полиетилена и тотално променя приложението на другите видове тръби.

Многослойните полиетиленови  тръбни конструкции, подсилени с вътрешна стоманена мрежа, издържат над 3 пъти по-високо вътрешно налягане в сравнение с обикновените полиетиленови. В пъти по-високи е и здравината, имат 2 пъти по-дълъг живот, по-голяма гъвкавост - в сравнение с металните тръби, гладкост на стените. При HDPE технологията се избягва корозията, задължителна при металните. Подсилените тръби са по-издръжливи при земетресения, по-лесно се монтират и поддържат, а поддръжките се поставят на по-голямо разстояние. Благодарение на полиетилена не са разрушават от киселини, соли и т.н.

Прилагат се в минната, химическата индустрия, петроло- и газо-преносната мрежа, водоснабдяване и канализация, в оборудването на пристанища и летища.

Миналата година в Китай са произведени 12 000 километра такива тръби, като част от тях за износ в Индонезия, Алжир, Южна Африка, Аржентина. HDPE тръбите се прилагат от 15 години в Поднебесната империя, но все още са непознати в Европейския съюз.

"Започваме стъпки за сертифициране на тези тръби в Европа", обясни Добринка Парушева от "Инт Консулт", партньор на "Сиенит". Това е начинът за отваряне на европейския пазар за китайските тръби и реализиране на китайските инвестиционни идеи в България.

Катя Стайкова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини