Снимат римейк на "20 000 левги под водата"

Римейк на "20 000 левги под водата" на Жул Верн ще бъде сниман в Австралия от американския режисьор Дейвид Финчър и киностудио Уолт Дисни, съобщи австралийското правителство.

Кастингът все още не е приключил, съобщи снимачният екип и отрече слуховете, че Брад Пит ще изиграе ролята на Нед Ленд, страховития харпунист, тръгнал да търси чудовище в моретата. В крайна сметка се оказва, че това е подводницата Наутилус, поръчана от известния капитан Немо, съобщи БГНЕС.

Третият филм, вдъхновен от романа на френския писател от 1869-1870 г., излезе през 1954 г. и беше дело на Ричард Флейшър. Той беше сниман в Карибския басейн и последва лентите на Жорж Мелие от 1907 г. и Стюърт Патър от 1916 г.

В съвместно комюнике австралийският министър на изкуството Тони Бърг и премиерката Джулия Гилард съобщиха, че това е най-голямата кино продукция, снимана някога в страната. Правителството в Канбера е отпуснало субсидия от 21,6 милиона австралийски долара (17,5 милиона евро) в рамките на план за подкрепа на местната кино индустрия, затруднена от високия курс на долара.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини