ЕНП самостоятелно на изборите, Капон повежда листата в родния Пловдив

Мария Капон ще води листата на Единна Народна Партия в Пловдив. Тя съобщи новината пред журналисти в Хасково. Лозунгът, с който партията ще се включи в изборната надпревара, е "Време е за смелост". В хода на предизборната кампания ръководството ще представи своята платформа за развитието на икономиката, здравеопазването и образованието.

ЕНП ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. За след изборите обаче Капон заяви, че биха участвали в коалиция,"за да не навлиза страната ни в една поредица от избори. На този етап е повече от ясно, че със сигурност няма да се съюзим с БСП и че категорично бихме го направили с ГЕРБ."

За изборите на 12 май ЕНП ще заложи предимно на млади и амбициозни хора, повечето от които за първи път ще влязат в политиката. Листите на партията ще бъдат отворени за участие на представители на неправителствени организации, граждански сдружения и на безпартийни граждани.

"В ЕНП сме въвели ясни правила - не повече от два мандата на един пост. След тях човек се оттегля на почивка, или пък на друга позиция, а след това, ако е много добър, отново може да се върне на стария си пост. Това важи за всички ръководни позиции в партията”, категорична е ЕНП-лидерката. Според нея оставането на ръководна позиция повече от 2 мандата е вредно не само за партията или организацията, но и за самия човек. Твърди, че това води до "феодален, едноличен стил на управление, независимо дали става въпрос за партийна, държавна структура или за община."

Според основната икономическа платформа на ЕНП, озаглавена "Визия 15", икономически ръст от под 1% не означава нищо друго освен устойчива бедност. Идеята за името "Визия 15" идва от основната цел на ЕНП, а именно за 15 години България да се нареди сред 15-те водещи икономики в света. "Това означава ръст от 7-8 на 100 в продължение на 7-8 години. Турция, Бразилия, Китай, намериха своята формула, време е България също да открие своята рецепта за успех”, убедена е Капон.

Като пример, че няма невъзможни неща дава Израел: "Успяха да превърнат пустинята в рай, докато ние направихме обратното - превърнахме рая в пустиня. Все повече млади хора разбират, че трябва да се занимават с политика, ако не искат политиката да се занимава с тях.”

ЕНП има редица интригуващи предложения в програмата за управление, която тепърва предстои да бъде представена. Едно от тях например е за реален и бърз начин за намаление на сметките за ток. Според Мария Капон трябва да бъде внесена промяна в Закона за ДДС, като данъчната ставка за снабдяване с електроенергия бъде намалена с 9%. По думите й така всички сметки за ток ще паднат с 11%.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини