Първа работна среща на организаторите и спонсорите на „Персенк ултра”

Тази есен в Асеновград ще бъде даден старт на планински ултрамаратон "Персенк ултра". Първата работна среща по организацията и провеждането му се състоя днес. Целта на организаторите - сдружение "Български ултрамаратони" (с председател Николай Марангозов,) Община Асеновград (зам.-кметовете инж. Мария Вълканова и Манол Генов), и на част от спонсорите - Toyota България, спортни стоки Salomon, изворна вода "Персена", КЦМ 2000 ГРУП и др., бе да се начертае основната схема на работа по мащабното събитие.

"Персенк ултра" ще бъде истинско предизвикателство за физическите и психическите възможности на атлетите. Ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в едни от най-красивите местности край Асеновград и Централните Родопи.

В последното десетилетие ултрамаратоните придобиват все по-голяма популярност. Най-масовите и атрактивни сред тях са обиколката на Монблан във Франция, обиколката на Фуджи в Япония, Lavaredo в Италия, Western States 100 в САЩ.

"Персенк ултра" е планинско състезание с висока степен на трудност, което изисква от участниците издръжливост и отлична физическа и психическа подготовка.

Организира се от Сдружение "Български ултрамаратони" под егидата на кмета на Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини