ГЕРБ започна конференцията си с песента “Обещай ми любов”

При засилени мерки за сигурност започна Националната конференция на ПП ГЕРБ в зала "Арена Aрмеец", предаде БГНЕС.

 Залата се изпълни с хора, които влязоха със специални билети, на които пише ГЕРБ. Районът около залата е отцепен от полицията и се допускат само делегати, гости и журналисти с акредитации за конференцията.
Официални гости на партийния форум са: председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз. 
В самата зала от голям екран се предават репортажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прерязва ленти.
В конгресните материали, които са поставени на местата, пък освен знаме, балон, ключодържател и кратък отчет, има и карти за игра с емблемата на партията, както и бонбон – също с надпис на ГЕРБ. Междувременно големи групи симпатизанти заеха местата си. Те пристигнаха в София с над 50 автобуса, които запълниха целия паркинг пред най-голямата зала у нас, а десетина автобуса трябваше да бъдат паркирани по пътното платно на булеварда. Това обаче не създаде препятствие за трафика, тъй като заради конференция на доскоро управляващата партия пътната полиция е отбила движението като пропускаше само средствата на градския транспорт. 
Самата "Арена Армеец" е декорирана с големи транспаранти с предизборното мото: "Имаме воля". Пред сградата е подредена изложба със снимки на най-значимото за управлението на Борисов – строителни проекти, магистрали, пътища, софийското метро и реновирани детски площадки и градини. 
Минути преди официалното откриване прозвуча популярната българска песен „Обещай ми любов”. След това беше представен предизборният видеоклип на ГЕРБ. Водещи на конференцията са Ева Паунова и Робърт Янакиев. С бурни аплодисменти бяха посрещнати председателят и зам.-председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов.Европейски политици от десницата пожелаха следващ мандат на ГЕРБ 
Стабилността в България днес минава през нов мандат за ГЕРБ, заяви председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол пред делегатите на Националната конференция на ГЕРБ в зала "Арена Армеец". Стабилността е важен фактор за инвестициите, подчерта той и посъветва да се влага най-вече в младите хора, в малките и средни предприятия. По думите му това не е лява политика, а прагматизъм. "Не спирайте по средата на такъв хубав път. Понякога някои етапи са трудни, но резултатите са налице", призова Джоузеф Дол. Той посъветва ГЕРБ да продължи да развива транспортната инфраструктура - пътища и жп линии. Джоузеф Дол припомни забележка на левицата, че асфалтът не се яде, и отбеляза, че инфраструктурните проекти създават работни места и в този смисъл дават храна на хората. Той увери, че ЕНП и занапред ще продължи да подкрепя ГЕРБ.
С думите "Имаме воля" на български език генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез се обърна към присъстващите в залата. Той похвали правителството на ГЕРБ за усвояването на средствата от еврофондове. След хаоса, корупцията и неефективността на нейните опоненти, ГЕРБ съумя да изгради една страна, бележеща растеж, подчерта Лопез. "Вярваме в България. В Европа вярваме в ГЕРБ", завърши той. 
Международният секретар на Християнсоциалния съюз Сузане Лутер посочи, че ГЕРБ от България и ХСС на Бавария са свързани в приятелско сътрудничество още от основаването на ГЕРБ, ето защо понякога ги наричали шеговито "акушерката на ГЕРБ". Посяхме нежно цвете, посочи тя и добави, че ГЕРБ е пораснало от гражданско движение до най-успешната партия на България, добави тя. 
Месут Йълмаз, три мандата премиер на Турция, посочи, че в тези трудни времена задължение на политическите лидери е да покажат лоялност и разбиране към хората и да им служат. Той пожела на ГЕРБ да имат възможност отново да водят България към най-добрия интерес на всички нейни граждани.
Приветствия отправиха също Ханс-Петер Ул, депутат от Бундестага, и Анка Боаджу, заместник-председател на ЕНП и депутат от румънския парламент. 
След изказванията на официалните гости бяха представени монтирани кадри как изглежда България през последните три години и половина през очите на европейските лидери. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини