Вандали потрошиха “Дева Мария“

Мария Петрова пред разбития си магазин на "Булаир"

Среднощни вандали потрошиха стъклата на витрината на хранителния магазин „Дева Мария“ на ул. „Булаир“ 8 в Хасково. 70-годишната собственичка Мария Петрова тази сутрин заварила разбита врата и счупена витрина. Те обаче са обезопасени с решетки. Откъм улицата е възможно да се достигне с ръка до близкия рафт с безалкохолни напитки, но нищо не е откраднато. Вътре в магазина също не е проникнато.

Възрастната собственичка разказа крайно невероятна история за подозренията си. Вчера била посетена от служителка на общината, която й поискала някакъв документ във връзка с монтираната отпред кафе машина. Мария Петрова обаче отказала да го предаде, защото разполагала само с оригинала, а искала да го преснима и да даде копие. Спорът с общинската служителка прераснал в истинска кавга и сега жената предполага, че неизвестните вандали са изпратени точно от отмъстителната чиновничка.

„Никога досега не са ме обирали. Магазинът е моя собственост отпреди 20 години. Аз съм беден човек, работя тук цял ден за пет лева“, обясни Петрова. Жената била дълбоко религиозна и с това обяснява името на магазина си - „Дева Мария“.

За инцидента била уведомена полицията.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини