Блок скача срещу гаражи, в общината не им приемат жалбата

Атанас Митев показва къде ще се намират гаражите - под терасата му

Блок 31 на хасковската улица „Единство“ скочи срещу преместването на 5 гаражни клетки под терасите им. Всичките 15 семейства се подписали в жалба до общината, но от администрацията отказали да я им приемат заради неплатени данъци. Това разказа пред Haskovo.net Атанас Митев, който живее на първия етаж и след преместването гаражите ще се намират точно под терасата му. Колчетата, очертаващи местата им, вече били забити.

Петте гаражни клетки все още се намират по-нататък по улицата, до оградата на гимназията по автотранспорт. Преди два месеца там изгоря мистериозно дървено заведение, собственост на Вълко Ванчев. Тогава стана ясно, че теренът под кафе „Десита“, в който влизат и няколко гаража, е бил продаден от общината. Според регистъра на сделките с общинска собственост терен от 1620 кв.м. на ул. „Единство“ е бил купен от Братан Шекеров срещу 48 600 лева.

„От три месеца собствениците на гаражите плащат наем за новото място“, твърди Атанас Митев. Според него разрешението за поставяне на гаражните клетки точно под терасите на хората е неправилно. Освен това научили, че теренът ще се разкопава, за да се изравни с пътното платно, а това можело да навреди на основите на блока им. Жалбата им обаче така и не влязла за разглеждане в администрацията.

Тодор Кръшков

Блок 31. Гаражите ще са в зелената площ до него
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини