Аматьори с шанс за професионалисти без протекции

Треньорът на шампионите от Лудогорец Ивайло Петев връчва купата на победителя от миналата година

Аматьори, гонещи топката за кеф на Ямача, ще имат шанс да се докопат до големите пари на професионалния футбол. При това без препоръки или протекции от „футболни хора“. Публична тайна е, че това е утвърден български начин за влизане в големия футбол.

За да си пробият път до големия футбол, аматьорите трябва да станат най-добри футболисти на започналата аматьорска лига по футбол „Ариана 2013“. Хасковският кръг на националното състезание стартира на 19-ти април, записванията на отбори продължава до 12 часа на 16-ти април.

За най-добрите има предвидени големи награди. Отборът победител от националния кръг ще има честта да бъде бит лично от шампиона на България Лудогорец Разград. Мачът между най-добрите аматьори и най-добрите професионалисти е планиран за след юли, когато е финала на аматьорската лига. Финалистите пък ще бъдат изпратени да наблюдават на живо мача за Супер Купата на Европа, на 30-ти август в Прага. Най-желана обаче май ще се окаже индивидуалната награда. Най-добрия млад футболист ще изкара пробен период в шампиона на България, с надеждата да му предложат професионален договор. 

4-тото издание на Ариана Аматьорска лига се провежда в 13 града от страната. В Хасково турнирът ще е три дни по метода на директните елиминации. Допускат се за участие само отбори от областта. Могат да участват всички над 18 години, но с условието, да не са били картотекирани като професионални състезатели в „А”, „Б” и „В” футболни групи за сезон 2012/2013. Мачовете ще бъдат реферирани от професионални съдии. Двубоите ще се провеждат в спортния комплекс на Тенис кортовете. 

За улеснение на футболните любители записването за участие в Ариана Аматьорска Лига 2013 е изцяло онлайн в официалната страница на турнира.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини