ПМГ настъпва в светая светих на Езиковите, бие ги на английски

Мария и Йордан около архитекта на техния успех-учителката по английски Веселина Габарова

Хасковската природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ вече завоюва призови места не само в коронните си математика и информатика, а и в чуждите езици, които доскоро бяха запазена територия само на Езиковите. Учениците от профилираните с английски паралелки на ПМГ-Хасково спечелиха престижните 5-то и 9-мо място на националната олимпиада по английски език. Тя се проведе в Монтана на 23-ти март, но резултатите излязоха едва вчера. Успехите на местните „математици“ са във възрастови групи 8-ми и 9-ти клас

Деветокласничката Мария Бакалова, която миналата година стана втора в България, сега завоюва петото място в оспорвана битка с още 31 участници от цялата страна.

Йордан Делчев се нареди девети в своята група в надпревара с 44-те най-добре подготвени по английски език осмокласници в страната. Мнозинството от тях са от специализирани гимназии за изучаване на чужди езици. Постиженията на хасковлийчетата затвърждават реномето на ПМГ, като училище даващо не само отлична подготовка по математика, информатика, математическа лингвистика, а и по хуманитарни дисциплини и чужди езици.

Иначе, хасковското школо от години е сред лидерите на всичко, що има формули и уравнения. Наскоро 9-класничка от гимназията взе престижното трето място на състезание по математическа лингвистика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини