Кандидат-депутатите „цъфват“ на 35 табла пред Общината

Вечното агиттабло от типа "импровизе" до Пазара.

Със заповед на кмета Емил Караиванов бяха определени местата в Асеновград, където могат да се поставят агитационни материали за предстоящия предсрочен парламентарен вот.

Това са 35-те табла пред Общината, сградите, в които са настанени политическите партии и коалиции и сгради/огради/витрини, чийто собственици са дали своето разрешение. 

Забранено е разлепването на плакати върху държавните и общински имоти и сгради, държавния и общински транспорт, а също в изборните помещения и на разстояние под 50 метра от сградите, в които се намират те.

Със същата заповед се забранява използването на материали, които "накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите", унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения ред, както и поставянето на такива по време на изборния ден 12 май.

Партиите и коалициите трябва в 3-дневен срок след вота да премахнат поставените от тях агитационни материали. При неизпълнение ще се налага глоба съгласно чл. 298, ал. 1 от Изборния кодекс, която е в размер до 5000 лева. 

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Асеновград инж. Петър Иванов.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини