Пловдив излиза от Фонда за развитие на летището, влизат Пазарджик и Смолян

Нов управителен съвет пое Фонда за развитие на летище Пловдив. За нов председател е избран кметът на община Родопи Пламен Спасов. В управителния орган влизат кметът на Асеновград Емил Караиванов и директорът на пловдивското летище Дойчин Ангелов.

На заседанието присъстваха кметовете на осем от общо десетте общини във фонда, сред които и пловдивският кмет Иван Тотев.

Стана ясно, че на следващото общо събрание ще бъде взето решение за освобождаването на община Пловдив от Фонда за развитие на летището, след като е постъпило такова искане, гласувано от пловдивските общински съветници.

Направена е промяна в устава, която позволява на юридически и физически лица също да членуват във фонда. По думите на Дойчин Ангелов това ще позволи не само общини, но и фирми да помагат финансово. Стана ясно, че община Садово е входирала искане за присъединяване. Очакванията са в близките дни и месеци във Фонда за развитие на летище Пловдив да се включат и общините Марица, Пазарджик и Смолян.

В понеделник стартира процедура за излъчване на превозвач за автобусна линия между Пловдив и аеропорта. Очакванията са от края на месец май автобусите да тръгнат.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини