Каква е идеалната продължителност на любовните ласки според нежния пол

Питали ли сте се колко време трябва да продължава сексуалният акт, за да остане доволен партньорът ви? Със сигурност всеки е различен и потребността от любовна отдаденост не е еднаква за отделните хора. Все пак изследователите внасят някаква яснота по въпроса. Ново проучване доказва за пореден път, че жените предпочитат нежностите да продължават по-дълго, като дори при някои идеалната продължителност е 106 минути. Изследването е проведено от компанията Glamour сред повече от 1000 представителки на нежната половина от човечеството.

Въпреки че продължителността на любовните ласки за всекиго е индивидуална, изследователите решили да разберат какво е необходимото „време за любов“, което носи най-голяма полза и удоволствие. Оказало се, че при жените то достига 106 минути сексуална близост.

Дамите, участвали в проучването, посочват още, че средната продължителност на предварителните нежности трябва да е от 5 до 9 минути, а самият полов контакт трябва да трае о т 10 до 14 минути.

При това „увертюрата“ не трябва да бъде пропускана в никакъв случай, тъй като сексуалното удовлетворение е тясно свързано с нея, коментират учените.

Едновременно с това изследователите посочват, че оргазмът играе огромна роля за доброто психическо и физическо състояние на дамите. Достигането на това върхово сексуално удоволствие подпомага подобряването на кръвообращението, което прави дамите по-здрави, поясняват специалистите. Освен това по време на оргазъм се отделят такива хормони, като ендорфини, допамин и окситоцини. Те не само че значително подобряват настроението на нежните същества, но и по този начин ги предпазват от развитието на депресия и тревожност и повишават устойчивостта им на стрес.

Доказано е, че оргазмът подобрява качеството на съня и съхранява мозъка здрав, благодарение на по-качественото насищане с кислород.

Учените също разясняват и интересната зависимост, че дамите, които редовно получават оргазъм, страдат по-малко от мигрена или имат шанс по-лесно да се справят с това неприятно състояние, което иначе е изключително трудно за лечение.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини