240 лв. набраха за ден в благотворителен базар в Димитровград

Благотворителен базар посрещаше днес димитровградчани в парк "Марица"

240 лв. бяха набрани в първия ден на благотворителния базар, организиран за шеста поредна година от димитровградската фондация "Подари усмивка".  Той стартира днес на входа на парк "Марица", където имаше общински празник, посветен на Цветница.

Много димитровградчани откликнаха и си купиха великденски сувенири и подаръци. Те са изработени от доброволци на фондацията и потребителите на Дневните центрове в Димитровград и Социалното предприятие.

Акцията тази година е под надслов "Възможност за учене". Със средствата ще стартира провеждането на кандидат-студентски курсове за зрелостници във ВУЗ по български език и литература, биология и химия, през учебната 2013/2014 година.

Курсовете ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет - Пловдив.

Нужната сума е 9 400 лв. Курсовете са безплатни за деца от семейства с нисък доход, сираци и полусираци, деца, излизащи от институция. Ще има и възможност за платено участие, коментира инициаторите. За поредна година те се обръщат към димитровградчани с молба за съпричастност и подкрепа за зрелостниците в затруднено положение.

В понеделник и вторник - 29 и 30 април базарът ще бъде разположен пред сградата на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини