Григор не изпоти Гаске – 0:2 и отпадане от Рим

Ришар Гаске размина с лекота Григор Димитров/вдясно/

Надеждата на българския тенис Григор Димитров се оказа слабо препятствие за вечната надежда на френския тенис Ришар Гаске, който го би с лекота с 2:0 сета на мастърса в Рим. Гаске бе считан за "Новия Федерер"/точно като Гришо/ но така и не разви таланта си дори до №1 на френския тенис. Въпреки това, все още е значително по-класен от нашето момче.

Хасковлията изигра слаб мач и закономерно отпада още във втори кръг. Той така и не успя да подобри класирането си в световната ранглиста и на започващият "Ролан Гарос" във Франция, в трети кръг ще го чака някой от асовете - Джокович, Надал или Федерер. Ако разбира се нашия стигне до 3-ти кръг на ГШ. 

Мачът в Рим ще се запомни с вялата и безидейна игра на Димитров, който с нищо не затрудни своя съперник. Гаске дори не се изпоти и затвори мача за час и 10 минути. В първия сет един пробив реши съдбата му, а въпреки че французина не игра нищо особено, Димитров в нито един момент не го затрудни. В крайна сметка - 6:4 за Гаске. Във вторият в играта на българина се забеляза някаква искра напомняща сензационната победа срещу Джокович в Мадрид. С мощни атаки и силни удари Гришо дръпна с 2:0 гейма....за да се срине минути по-късно до 2:4. В тези моменти се забелязваше очевидната разлика в опита-дори и с предимство в разиграването, Григор стоеше залепен за основната линия, докато в аналогични ситуации Гаске налиташе на мрежата. Финалното 4:6 и 4:6 беляза 4-тата загуба от 4 мача на Григор в срещите му с Гаске.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини