Петко Чирпанлиев, СК „Хамон”: Искам да имаме зала. Това е.”

Снимка: СК "Хамон"

По повод отнемането на правото на СК "Хамон" да ползва залата на ПГ "Иван Асен Втори" за тренировки, потърсихме за коментар Петко Чирпанлиев, старши треньор в клуба. Ето какво каза той:

"Нямам големи искания. Говорил съм с кмета (б.р. Емил Кариванов), ще имам среща с него. Впрочем той остана много изненадан от това, което се случва. Човекът се отзова, в интерес на истината. Прояви уважение да се видим и да обсъдим как можем да решим проблема. Ние не искаме нещо огромно, искаме нещо, което може да стане.

Що се отнася за договора - никой не ни е предложил да сключим такъв. Не знам защо, не знам каква е причината... Елате и говорете с родителите. Исках да разпусна децата до седмица-две, докато се решат нещата. Родителите обаче скочиха, скочиха и самите деца. Казват: "Ще тенираме отвън, ако трябва!" Заповедта (б.р. заповедта на МОНМ за осигуряване на сигурността и безопасността по време на държавните и зрелостни изпити) може веднага да се тълкува от юристи. И друго - Общината може да повлияе. Трето - ние сме абсолютно изряден клуб. Включително, че аз съм лицензиран треньор и че сме правили ремонти и подобрения сами за своя сметка. Има някакво огромно недоразумение. А и аз не съм човек, който се предава. Не искам Асеновград да бъде втора Варна.

Коментарите, че Общината има нещо общо в случая? Не, тези коментари не са от нашия клуб. Не съм тип човек, който иска да прави проблеми. На нас ни трябва залата. В интернет пространството не можете да спрете хората, аз дори избягвам да пиша там, особено във Фейсбук. Нямам време да се занимавам. Сърцето ми е в каратето. Излизам в 7 сутринта и се прибирам в 22 часа. Няма как да не съм ядосан, когато става въпрос за децата, който и да го е направил това с изгонането ни от залата. Мога да кажа много неща, да обвиня хора, но не това ми е целта. Аз съм семеен тип човек, обичам семейството си, залата си, клуба си. Искам да имаме зала. Това е."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини