304 минаха по червената пътека, кметът им заръча: Не спирайте да сте любопитни!

За втора поредна година кметът на Асеновград Емил Караиванов организира официално изпращане на абитуриентите от града на площада по червена пътека и арка от балони. Градоначалникът връчи лично поздравителен свитък на всеки един от 304-те зрелостници от ПГХВТ „Св. Димитрий Солунски”, ПГ „Свети Патриарх Евтимий”, СОУ „Св. св. Кирил и Методий” и СОУ „Свети княз Борис І”. Ето какви бяха кметските пожелания и заръки:

"Млади приятелю,

Знам, че за прекрасния повод на твоето абитуриентство получаваш подаръци.

Около теб има внимание и трепет, щедрост и сълзи. Защото си заобиколен от най-близките ти и обични хора-семейството, приятелите...

Всички прекрасни думи към тръгващите си завинаги от училищния двор отдавна са казани.

Сега нали нямаш нужда да ги чуеш от мен?

Затова, като по-голям от теб и човек, който е сред тези, които винаги ще те подкрепят, искам да ти кажа нещо друго...

Радвай се на младостта си, тя не е вечна, вечни са духът и мечтите! Но за тях трябва да се грижиш и да искаш винаги да са част от теб.

Не спирай да си любопитен! Това е движело човека откакто свят светува и няма как да бъде променено. Бъди благодарен за любовта и грижите на родителите си. Защото е поука от приказките и тежко на онзи, който я оспори.

Не вярвай, че пътят пред теб винаги ще бъде лесен и розов! Ще срещнеш всичко и само от теб зависи да откриеш как да продължиш през трудното и несправедливото.

Ще минеш през много отворени врати по света, но никога не забравяй откъде си тръгнал. От този твой Асеновград, от това твое училище, през очите на учители и приятели.

Попътен вечерник, приятелю!"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини