Празникът: Шествие, майстори-занаятчии, станимашки кокони, концерти и фойерверки

С връчването на почетни знаци започна днес празникът на Асеновград. Кметът Емил Караиванов и председателят на ОбС Светозар Шуманов поздравиха носителите им за 2013 г. - д-р Лиляна Райчева, Светла Москова и Цено Петров. След церемонията, състояла се в криптата на църквата на Асеновата крепост, към града тръгна шествие, водено от представителен духов оркестър на ВВС, архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев и градоначалникът. Колоната от граждани, общински съветници, общественици и представители на побратимените на Асеновград общини се отправи към паметника на Иван Асен II.

След поднасянето на венци и цветя, пред Общината тържествено бяха издигнати националният флаг и знамето на община Асеновград. На церемонията присъстваха народните представители Светла Бъчварова, Маргарита Стоилова, Силвия Хубенова и Джевдет Чакъров, временно изпълняващият длъжността областен управител  Христо Грудев и други официални лица. Химнът на родния си град изпълни Петя Буюклиева.

Празникът продължи в градския парк с концерти на естрадната певица, ансамбъл "Тракия" и Конушенския оркестър. Освен че се наслаждаваха на страхотните им изпълнения, асеновградчани и гостите на града имаха възможност да се запознаят отблизо с традиционни занаяти, да видят на живо пъстрите премени на станимашката кокона отпреди век и да опитат местни специалитети.

В 21.30 ч. на площад "Акад. Николай Хайтов" ще започне концертът на народната певица Славка Калчева и ФТА "Тракия". Краят на деня на Асеновград ще бъде сложен с празнични илюминации.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини