Израелският посланик открива пленер „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността “

„Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността “ е темата, която 15 художници ще претворят върху платната си на 30 май в Града под тепетата. От 9 до 18 часа, четвъртък, те ще рисуват пред сградата на община Пловдив. Живописният пленер се осъществява по идея и със спонсорството на фондация „Качество на живот“, чийто председател д-р Невен Енчев е известен с многобройните си благотворителни акции. Съорганизатор на творческата инициатива е Дружеството на пловдивските художници. „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността “  се осъществява със съдействието на община Пловдив.

Посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз ще е сред ценителите, проследяващи в развитие сътворяването на картини на площада пред Общината. Толерантността той ще изрази и с подаряване на играчки на малчуганите от детска градина „Ружа“, повечето от които са от ромски произход. Жестът е с подкрепата на фондация „Качество на живот“. Н. Пр. Шаул Камиса Раз ще се срещне също с пловдивския митрополит и с кмета Иван Тотев.

Висшият дипломат ще отдели специално внимание и на ученичките от СОУ „Свети Патриарх Евтимий” Ива Янакиева и Надежда Бойчева, които спечелиха с есетата си по книгата на проф. Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер” пътуване до Израел.

Вечерта посланикът и представители на различни етноси, на политическия и бизнес елит, ще честват в хотел „Тримонциум“ „Ден на Йерусалим“ - 46-тата годишнина от обединената столица на Израел. Домакини на коктейла са д-р Невен Енчев и неговата съпруга д-р Ваня Енчева.

По време на честването гостите ще разгледат картините от пленера „Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността “. Ще бъде излъчен и кратък филм за Йерусалим.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини