Библиотеката със свой сайт по проект „Библиотека без стени”

Съвсем скоро Градската библиотека „Паисий Хилендарски” ще има свой собствен сайт. Идеята става реалност по проекта „Библиотека без стени” (програма „Глобални библиотеки - България”).

Още един проект спечели асеновградската библиотека. „Поглед към Карлово, Асеновград и Тополово - едно полезно партньорство” е с обща стойност 20 000 лв.

Идеята за участие в конкурса възниква заради необходимостта от въвеждане на електронен културен продукт, като вид модерна услуга за посетители от всяка точка на планетата, с достъп до ценна информация за 3-те населени места. Ето защо усилията на работния екип са насочени именно към откриване на библиотечен сайт за асеновградската библиотека и създаване на три видеофилма за библиотеките в коалиция, предвиждайки следните проектни дейности: курсове за обучение на доброволци, които ще проучват и изследват интересни обекти, традиции, обичаи, исторически и културни паметници, природни забележителности и феномени, видни личности и творци, като събраната информация ще послужи за създаване на видеоматериали.

Основна цел на двата проекта е библиотеките в трите населениместа да станат притегателен център за повече потребители, като въвеждат в дейността си модерни и качествени услуги.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини