Арестуваните за фекалната атака срещу Бареков признаха пред съда, че е било поръчка

Снимка: BNews.bg

Изпълнявахме поръчка, заявиха двамата арестувани, хвърляли фекалии по студиото на "България без цензура" в Монтана. Признанието си те направиха по време на заседанието на съда, което приключи с решение, че остават с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, съобщи BNews.

Съдия Димитрина Николова потвърди най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че извършеното престъпление се характеризира с изключителна дързост и цинизъм.

Според съдиите има голяма вероятност върху ромите Евгени Евгениев и Златомир Иванов да бъде оказан натиск от трети лица за промяна на показанията.  

Има възможност и двамата да извършат и друго престъпление, ако бъдат освободени, прецениха още магистратите.

По съвет на адвокатите, обвиняемите отказаха да отговарят на въпросите на прокурора и съдиите за поръчителите на деянието.

Ден след нападението ромският лидер Цветелин Кънчев обяви, че по разкази на негови хора от района поръчител на фекалната атака е общински съветник от Лом с прякор Финци. Ромите се признаха за виновни веднага след задържането им, но не разкриха мотивите си. Златомир Иванов е с условна присъда в изпитателен срок.

Източник: bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини