Най-после показаха новата Toyota Corolla

Седанът е значително по-голям, по-комфортен и без стария „автомат“.

В последния месец от Toyota се опитваха да подгреят публиката с поредица от загадъчни тийзъри на 11-то поколение на Corolla, но дали са успели – не е моя работа да съдя. А и това не е от голямо значение. Факт е, че този модел е най-продаваният в историята, а как ще бъде прието 11-то му поколение – предстои да видим.

 

Както се и очакваше, новата Corolla е взела от концепцията Furia, като американската версия е съхранила повече от детайлите на концепта, докато европейската версия е по-спокойна и следва стила от RAV4 и Auris.

Дължината на Corolla е увеличена със 75 мм (до 4620 мм), а широчината – с 15 мм (до 1775 мм). Междуосието е увеличено с цели 100 мм и сега е 2700 мм. Люботипното е, че, въпреки тези доста сериозни габаритни разлики с предходната генерация, обемът на багажника е увеличен само с 2 литра и сега е 452.

 

Моделът ще се предлага с три бензинови двигателя: 1,3-литров с 99 к.с., 1,6-литров със 122 к.с. и 1,8-литров със 140 к.с. Морално остарелият 4-степенен „автомат“ изчезва и ще бъде заменен от... вариатор. От трън, та на глог, но далви опасенията се основателни – ще трябва да се убедим лично. Очакваме информация за дизеловата моторизация.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини