Синът на кралица Елизабет принц Едуард ще посети България

Принц Едуард, чичото на престолонаследника на Великобритания принц Уилям и син на кралица Елизабет, ще посети България на 23 юни. Това заяви днес във Варна посланикът на Великобритания в България Джонатън Алън, предаде „Фокус”.

Посланик Алън посочи, че принц Едуард ще остане два дни в София. „Той се интересува много от детски въпроси и ще посети два проекта в София, които помагат на майки в неравностойно положение да не изоставят децата си в социални домове. Ние искаме да покажем на принц Едуард добри и позитивни примери, а не само да говорим, че в България има проблеми”, посочи посланик Алън.

Той добави, че такива добри примери трябва да има във всички големи градове на България. Принц Едуард ще представи и международна награда от неговия баща принц Филип, която се дава в четири категории. Тя е предназначена за млади хора между 16 и 26 години. Първата категория е спорт и фитнес, втората – научаване на нови умения, третата – доброволчество, например грижа за възрастни хора и четвърто – преживяване на някакво приключение.

Джонатан Алън посочи още, че винаги остава с много добри впечатления от българските градове, които посещава. Бил е в Стара Загора, Добрич, Варна, Плевен, Кюстендил, Пловдив и други.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини