Замразяват възрастта за пенсиониране. Вестниците в неделя

Мерки.

„Стандарт":

Замразяват възрастта за пенсиониране

Възрастта за пенсиониране ще бъде временно замразена. Това обяви премиерът Пламен Орешарски. Той призна, че по тази мярка има разминаване между българското правителство и Еврокомисията. "Ще задържим увеличението на пенсионната възраст", отсече Орешарски. "Имаме много висока младежка безработица", мотивира се той пред Дарик радио. Според него всяко по-нататъшно увеличаване на годините за пенсиониране е натиск върху младежката заетост. Пламен Орешарски допълни, че продължителността на живот у нас е по-ниска от средноевропейските стойности.

Министър-председателят заяви също, че в настоящите условия е важно да се отчитат доходите на родителите и помощите да имат целеви характер. Според премиера колкото и да бъде увеличена помощта за отглеждане на бебе, няма да е достатъчно.

"Парите за отглеждане на дете ще бъдат толкова, колкото позволят финансовите възможности през следващата година", каза той.

МВР.

„24 Часа":

Цветлин Йовчев: Дано не се стига дотам да махам и други директори

Надявам се да не се стига дотам да махам и други директори на областни дирекции, ако не си вършат добре работата, каза Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи, в предаването „Хрътките" по бТВ.„Трябва служителите на МВР да имат нетърпимост към престъпления и нарушения", добави Йовчев. „Напуснах президента, защото имах различни проекти. Аз нямам изкушение към властта и не ми е трудно да си тръгна", посочи Йовчев.

СРС-та.

„Монитор":

Мълчахме за СРС-тата от страх от Цветанов

„Повечето министри подозирахме и знаехме, че сме следени и подслушвани. Нямахме обаче смелостта да кажем публично. Беше ни страх, но не че ще изгубим министерския пост, а от това, че Цветан Цветанов имаше цялата власт на тази машина, която може да те смачка за минути." Това разкри сензационно бившият земеделски министър в кабинета „Борисов" Мирослав Найденов в ексклузивно интервю по Нова тв вчера. Той е и защитен свидетел по започналото дело за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, след като преди два месеца пръв се осмели да направи разкрития срещу Цветанов. „Чувствам огромна вина върху себе си заради това, че не разказах по-рано", призна Найденов. Вчера обаче той осветли някои от похватите в предишния кабинет - когато някой министър трябва да бъде отстранен, първо се следи и записва, за да бъде контролиран и след това.

Опровержение.

„Труд":

Задържаната в Гърция българка не е "Мис България 2007" Юлия Юревич

Задържаната българка в Гърция не е "Мис България 2007" Юлия Юревич. Арестувана в луксозния си апартамент в тузарския квартал Глифада в гръцката столица е 27-годишната българка с инициали М.И. Повдигнато ѝ е било обвинение за производство и разпространение на дрога. Българката, която гръцките медии обявиха за бивша „мис България" е превърнала в нарколаборатория жилището си.

Красавицата е зареждала масово баровете и нощни заведения в южните предградия на гръцката столица. При направения обиск от дома й са конфискувани количества кокаин, хероин, канабис и екстази. Красавицата се е придвижвала въоръжена до зъби. Неразделна част от тоалета й е бил картечен пистолет "Скорпион".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Случаен виц

Последни новини