Сидеров: Мишо Бирата поръчан от Цветанов. ГЕРБ завежда дело за клевета и обида

Твърденията на Волен Сидеров са лъжа и срещу него ще бъде заведено съдебно дело за клевета и обида. Това заявяват от пресцентъра на ГЕРБ във връзка с изказването на Сидеров тази сутрин, че бизнесменът Мишо Бирата е бил убит, предаде БГНЕС.

"Категорично отказваме да влизаме в обяснителен режим през медиите с един видимо нестабилен психически човек. Съдебната зала е мястото, където г-н Сидеров ще понесе законовите последици от извършеното. Категорично заявяваме, че г-н Сидеров ще бъде съден за всяка клевета и обида, с която е свързал имената на председателя и зам.-председателя на ГЕРБ - Цветан Цветанов и Бойко Борисов", заявяват от ГЕРБ.

Призоваваме г-н Сидеров да се извини и да оттегли клеветите и обидите, които изсипа в медийното пространство, за да не понесе санкциите на закона. Напомняме му, че никой не е по-голям от буквата на закона и той като човек, който има претенциите, че участва активно в създаването на законовите норми, не бива да прави престъпление, допълват още от ГЕРБ

Припомняме, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров тази сутрин заяви по ТВ7, че бизнесменът Мишо Бирата е бил убит. "В него е инжектирана отрова, която да симулира инфаркт", каза Сидеров, като се позова на "неформална информация на хора от ГЕРБ". Много достоверна е тази информация и е база за нови разследвания, каза още той. Според него в основата на това убийство, за да се прикрие Бойко Борисов, е Цветан Цветанов. Поръчката е извършена от криминална структура.

"Имам информация за това, че лично Цветан Цветанов е поръчал убийството на Мишо Бирата, чрез инжектиране на отрова, която предизвиква смърт, подобна на инфаркт", подчерта на няколко пъти Сидеров и добави, че е възможно заплахата, под която се намират бившите управляващи, да доведе до мобилизация на криминални структури и дори до гражданска война.

Михаил Михов - Мишо Бирата, ръководител на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната "Леденика" бе открит мъртъв в хотел "Правец Ризорт" на 30 март 2011 г.

Името на Михаил Михов стана известно в началото на 2011 година. Тогава бяха разпространени флашки с три разговора - два между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на митниците ген. Ваньо Танов и един между Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини