Българи опитаха да продадат бебе на 13 дни

В Солун арестуваха петима българи (двама мъже и три жени), след като опитали да продадат новородено момченце за 15 000 евро на двама полицаи под прикритие, представили се за женена двойка. За операцията съобщава БГНЕС, като цитира гръцкия вестник "Катимерини".

Бебето е поставено под защитата на прокуратурата и в момента е под наблюдение в болницата в Солун.

Момченцето на 13 дни се родило в болница Цанейо в Пирея. Бандата отвела бебето и 27-годишната му майка в Солун, за да завърши продажбата от апартамент в околностите на Амбелокипус, където отседнали майката и бебето.

Още две жени в напреднала бременност от България били открити в същия апартамент и според полицията планирали да продадат бебетата си, след като се родят. Заподозрените лидери на бандата са 52-годишен мъж и 51-годишна жена.

Полицията смята, че те са наели бременните жени в България и са ги отвели в Гърция незаконно, за да родят бебетата си, които след това трябвало да бъдат продадени на местни двойки. Според следователите майките са получили 3000 евро от 15-те хиляди, които бандата искала за всяка продажба.

Другите три арестувани българи подпомагали двамата лидери на бандата, а полицията разследва дали в схемата са участвали и лекари, медицински сестри и адвокати. При обиск на апартамента били открити множество документи и медицински изследвания, отнасящи се за момчето.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини